Taking too long? Close loading screen.
Internationaal Instructeur & Artiest

Ilse Kusters

Ik ben geboren te Leut op 14 mei 1985 en woonachtig in het pittoreske Rekem, deelgemeente van het Belgisch Limburgse Lanaken. Gelukkig gehuwd met mijn absolute kompaan voor het leven en fiere Mama van drie fantastische kids.

 

Als kind was ik reeds niet weg te houden bij mijn kleurpotloden en tekengerief! Ik offerde maar wat graag mijn zaterdag op om naar de Kunstacademie te gaan, die ik zonder morren heb afgemaakt. Na huizen vol met papier te hebben volgetekend, mocht ik later het strenge College inruilen voor het vrijgevochten Kunst Onderwijs. Waar ik Toegepaste Beeldende Vorming heb gestudeerd. Hetgeen je tegenwoordig zowat kan vergelijken met Grafische Vormgeving.

 

Je kan dus stellen dat ik altijd al wat met Kunst heb gehad! Vooral mijn grote drang naar het “creëren”, is ontembaar. Of zeg maar gerust, een noodzakelijke vorm van expressie.

 

Na enkele jaren in de Mode Retail te hebben gewerkt, heb ik heden mijn eigen schminkbedrijf. En dat is geheel te wijten aan het feit dat ik van mijn tante, die destijds in de confectie van Theater kleding werkte, voor mijn elfde verjaardag mijn allereerste schmink paletje kreeg. Mijn 6 jaar jongere zusje werd prompt gepromoveerd tot gewillig model. Wat heden nog steeds het geval durft zijn, trouwens.

 

Geloof het of niet?! Maar ik vind “schminken” en alles wat er mee te maken heeft nog steeds zo fantastisch als toen!

 

Het is zo gaaf om iemand helemaal te mogen omtoveren in iets of iemand totaal anders… Het geeft je de gave om op een kunstige manier iemand geheel onherkenbaar te maken! En je bent slechts begrenst door je eigen creativiteit!

 

Door tijdsgebrek en andere prioriteiten stond het hele schminkgebeuren tijdens mijn studentenperiode slechts op een laag pitje…Maar, toen ik dan later mijn eigen kroost had, werd dit al snel terug aangewakkerd en heeft het me sindsdien niet meer losgelaten!!

 

Mijn onuitputtelijke drang naar perfectie heeft er toe geleid dat ik allerlei workshops en cursussen heb gevolgd van zowel lokale als internationale artiesten. Dankzij die vergaarde kennis en onophoudelijke oefening, ben ik dan ook maar wat fier dat ik in dit vakjargon mijn eigen zaak heb kunnen opbouwen.

 

En geef nu inmiddels zelf tal van workshops, cursussen en demonstraties. Niets is immers leuker dan met groot enthousiasme je kennis te mogen doorgeven aan anderen!

 

Maar ook geniet ik nog steeds evenveel van het maken van muurschilderingen, portretten, schilderijen, tekeningen en grafisch werk! Die zorgen voor een leuke afwisseling tussen al de ‘schminkjes’ door!

 

Ook had ik de eer en het genoegen om les te mogen geven op ’s werelds grootste Face en Body Art Conventie in Amerika! En kijk erg uit naar alle uitzinnig mooie avonturen die nog op mijn planning en verlanglijstje staan!

 

Graag wil ik afsluiten door mijn de leuze nog even in de kijker te zetten, “Because Art is a Passion”… En dat dekt eigenlijk zowat de hele lading…Kunst, is wat mij betreft, een Passie!

 

Zolang je er maar voor openstaat, kan werkelijk alles je inspireren! De natuur, de onschuldige verbeelding van een kind, dagdagelijkse dingen en patronen, multimedia, architectuur…The sky is the limit!

 

Wij, als schminkers, moeten bovendien niet vergeten dat we eigenlijk bevoorrecht zijn!…Want geen enkel ander artiest heeft het privilege om een canvas te hebben dat terug naar hem lacht!

 

Heel graag tot ‘schminks’,
Ilse Kusters
Internationaal Instructeur & Artiest -MyLumen.Art-

Speaker of Events